STORT TILLYKKE TIL LAURA KAHR FRA 6.A!

Der har været fællessamling på mellemtrinnet, hvor der blev fejret, at Laura vandt prisen for Årets Store Forfatterspire-konkurrence 2017, hvor mere end 2000 elever deltog, med en meget fin og velskrevet science fiktion novelle:

A-holdet eller...
af Laura Kahr, Rønde Skole 6.a

I en nær fremtid bestemmer den afsluttende eksamen, om man skal på A-holdet og leve overdådigt i luksus, eller om man skal på det tabende B-hold og udføre slavearbejde resten af livet. Tiberia er nervøs og afslutter med for mange fejl, så hun bliver ført bort af den sorte luftbus, men hun vil ikke affinde sig med sin skæbne, for hun er IKKE en taber og vil IKKE være på taber-holdet, men hvem er i virkeligheden taberne...Læs videre her: https://frilaesning.dk/bøger/12260/a-holdet%20eller.../#

6.a har arbejdet med science fiktion genren og kunne til fællessamlingen fortælle, hvilke kriterier der gør sig gældende inden for denne genre og, hvilke sproglige virkemidler det krævede for at skabe en god og fantasifuld fortælling.

Midt i fællessamlingen blev vi overrasket af redaktøren fra frilæsning.dk, som overrakte en flot illustration til Lauras novelle samt en præmie på 1500 kr. til 6.a's klassekasse. Fedt!

Der var jubel og klap, billeder blev taget og interviews. Vi havde nemlig også besøg af TV2 Østjylland. Se klippe her: https://www.tv2ostjylland.dk/artikel/laura-vandt-1500-kr-til-klassekassen

En dejlig dag for 6.a!
Endnu engang tillykke til Laura - en fornøjelse at læse hendes novelle.
Og et stort tak til lærer Casper!

Mette Grünfeld
(viceskoleleder)

• 29-11-2017
    14:00-14:40
    Skole-hjem-samtaler i 7.c · 7C
  • 30-11-2017
    15:00-17:30
    Samtaler i 10x · 10X
  • 01-12-2017
    10:00-14:00
    KLIPPEDAG · 0Y · 0Z · 1A · 1B · 2A · 2B · 3A · 3B · 4A · 4B · 5A · 5B · 6A · 6B · 7A · 7B · 7C · 8A · 8B · 9A · 9B · 10X · 10Y
    Claus Buchtrup Svenningsen den 22-11-2017
    Trekantsturnering

Næste uges altoverskyggende begivenhed er trekantsturneringen.
    Den kommer, som vanligt, til at foregå efter middagspausen mandag, tirsdag og onsdag.
    Der er rigtig mange elever der har budt sig til i de forskellige discipliner - hvilket jo er positivt. Det betyder dog også, at vi bliver nødt til at vælge nogle fra ved de idrætsgrene, hvor der er for mange tilmeldt.
    På fredag laver vi nogle udtagelsestræninger i hallen. Det er træninger, hvor vi kan fokusere på regler og spil, men også vurdere, hvem der skal repræsentere skolen. Vi kommer ikke til at lave udtagelsestræninger i alle discipliner, da det simpelthen ikke er muligt for os. Hvem der skal møde op til udtagelsestræningerne, kan ses på Pyramiden.

Fredagen forløber efter følgende plan:
    8.30-10.00: Håndbold, hockey og bordfodbold
    10.30-12.00: futsal/fodbold, Basket og bordtennis.
    12.30-13.30: Skak (foregår i 10.kl.'s lokaler)

Vi vil gerne understrege, at det kun er de elever, der skal til udtagelser, der skal være i hallen.
    Når man ikke er til udtagelsestræning, skal man være på skolen til den normale undervisning.

Claus Buchtrup Svenningsen den 16-11-2017
    Trekantsturneringen 2017
    Uge 48 kommer igen i år til at stå i sportens tegn. Det er ugen, hvor Rønde Privatskole, Rønde Efterskole og Rønde Skole dyster om den prestigefyldte vandrepokal. I år dystes der i ikke mindre end tolv discipliner: løb, volley, hockey, badminton, bordtennis, håndbold, skak, CS-go, fodbold, bordfodbold, basket og FIFA.
    Arrangementet er ofte med til at styrke skolens fællesskab, da al undervisning efter middagspausen er aflyst mandag-onsdag, hvor disciplinerne afvikles. Det betyder, at de, der ikke deltager i disciplinerne, er tilskuere og heppekor. Igen i år går vi selvfølgelig efter sejren.
    Op til ugen, vil vi finde frem til de elever, der skal repræsentere skolen i de forskellige discipliner. Vi har opsat sedler, hvor alle har haft mulighed for at skrive sig på. Ud fra disse sedler vælger vi så nogle elever til at deltage – enten direkte i turneringen, eller i en videre udtagelsestræning, hvorefter vi så danner det enkelte hold.
    Inden for de fleste discipliner har vi mange dygtige elever på Rønde Skole. Det gør selvfølgelig også, at konkurrencen om pladserne er hård, og nogle vil blive sorteret fra i det opløb. Det kan ikke undgås, men da vi efterhånden har discipliner der spænder ret vidt, forsøger vi at dække mange talenter – lige fra E-sport til fodbold.
    Der vil være udtagelsestræning fredag i uge 47 indenfor fodbold, håndbold, basket, hockey, skak, bordfodbold og bordtennis. Hvem der skal møde op – og til hvilke discipliner, vil blive opsat på Pyramiden senest onsdag i uge 47
    Vi glæder os rigtig meget til ugen, som traditionelt dufter langt væk af spænding, sved og søde sejre.

• Ulla Støver Harboe Aagaard den 03-11-2017
    Indskrivning til børnehaveklasse og tidlig SFO 2018

Indskrivningen sker elektronisk på webindskrivning www.syddjurs.dk i perioden 15. december 2017-10. januar 2018

Vi har informationsaften onsdag den 6. december 2017 kl. 17-18.30 i Pyramiden på Rønde Skole. Denne aften er uden børn.

Onsdag den 10. januar 2018 kl. 17-18 har vi ÅBENT HUS for børn  og forældre i fællesrummet SFO

Skoletube-video