Billedtekst

Ungdomsparlamentet - 9. klasse

Folketinget afholder Ungdomsparlament hvert andet år, hvor elever fra Danmark, Grønland og Færøerne kan diskutere og stemme om beslutningsforslag, de selv har skrevet.

• 10-02-2016
    De aflyste samtaler · 2B
  • 11-02-2016
    AROS · 2A · 2B
  • Ulla Støver Harboe Aagaard den 04-02-2016
    Sundung.dk – ny hjemmeside til unge på Djursland om mental sundhed

Sundung.dk – ny hjemmeside til unge om mental sundhed

Sundung.dk fokuserer på unges mentale sundhed, fordi flere og flere unge plages af stress, angst og depressionssymptomer. Sundung.dk giver de unge viden og handlemuligheder i form af anvisninger til relevant hjælp. Initiativet til sundung.dk kommer fra det tværkommunale satspuljeprojekt i Syd-og Norddjurs kommune, projekt mental sundhedsfremme for unge.

Claus Buchtrup Svenningsen den 25-01-2016
    Ungdomsparlamentet 2016
    Klokken nærmer sig 21.30, og vi sidder i rute 121 på vej mod Rønde. Trætheden har meldt sin ankomst og gensynet med sin seng vil næppe foranlede ukvemsord. Vi er "brugte" - både eleverne og undertegnede, men heldigvis også fyldt op med oplevelser, stemning og atmosfære.
    Mandag morgen kl. 08.15 tjekkede vi ind på Christiansborg, og gennem hele dagen har den stået på politiske debatter, spørgerunde og afstemninger. Eleverne fra 9.b har oplevet Borgen indefra, og gennem dagen været aktive politikere med næsen helt nede i demokratiets muld. Et par af dem har tilmed besteget den ypperste talerstol i kongeriget, og på trods af skælvende ben overvundet sig selv i bestræbelserne på at overbevise andre.
    Dagen i dag har på behagelig vis også sået en vis ro i sjælen hos den ledsagende lærer. Hvis de 179 unge mennesker, som i dag har repræsenteret Ungdomsparlamentet, er repræsentativt for fremtidens politikere, så ser det nu ikk' så ringe ud endda - sagt på godt jysk. De gjorde det fremragende!
    Om to år venter UP18. Mon ikke Rønde Skole igen går benhårdt efter nogle af taburetterne?😉
  • Torben Rennum Madsen den 07-01-2016
    I tilfælde af snekaos
    I de tilfælde, hvor snekaos forhindrer mange lærere/SFO-personale og elever i at nå frem til skolen, vil der altid være pasning/undervisning i begrænset omfang af de elever, der møder frem. Skolen lukker ikke.
    Hvis skolebuskørslen aflyses kan dette ses på Midttrafiks hjemmeside: www.midttrafik.dk  og på DR Østjyllands hjemmeside: www.dr.dk/aarhus.
    Hvis skolebussen er forsinket mere end 20 minutter, rådes børnene til at gå hjem igen.

Torben Madsen
    Rønde Skole